top of page

All Atoms

InsituArtRoom (11).png

Pas de deux 2020

20220328_121011_edited_edited.png

Beatle 2021

manpaars1fb.png

All Atoms I

Met het project All Atoms ben ik in 2020 is gestart, maar nog lang niet af. 

Als alles uit dezelfde bron komt, waarom is het dan zo moeilijk om elkaar te begrijpen, zien, horen en voelen? Niet alleen van persoon tot persoon, maar tussen alles op aarde? Die vraag achtervolgde me toen ik de leeftijd bereikte waarop ik net een beetje logisch begon te denken, en het heeft me tot nu toe bezig gehouden. Ik geleerde dat alles op aarde uit dezelfde atomen bestaat, maar op een andere manier samengeklonterd met als resultaat een ontelbaar aantal vormen en functies. Elke vorm en functie met zijn eigen schoonheid, voor- en nadelen. Functies en vormen met een duidelijke bijdrage blijven; de rest sterft uit. Waar de atomen niet samenklonteren is er ruimte voor golven van licht en geluitd, gedachten en dromen.

 

Bescheidenheid siert de mens en maakt wijs. Daarom is het altijd goed om je te realiseren wat je natuurlijke krachtbron is en hoe deze zich verhoudt tot de andere bestaansvormen. Om hier vorm aan te geven ben ik het project All Atoms gestart. Met mijn werk wil ik mensen laten beseffen dat het beter is om samen te werken met andere bestaansvormen dan om er bovenuit te stijgen. We bestaan ​​allemaal uit dezelfde atomen en elke vorm heeft zijn eigen functie. Andere wezens zijn daarom onmisbaar voor ons.

Vorige jaar heb ik onderwerpen gefotografeerd die een oergevoel oproepen en zonder uitzondering herkent worden als oorsprong.  Gevolgd door mix media werk waarin verschillende levensvormen worden gecombineerd. Dit jaar richt ik me op het maken van sculpturen die verwijzen naar een oergevoel. Steen is voor mij het symbool van de aarde en de natuur, maar het heeft ook te maken met bescherming en fundament. Het is niet voor niets dat we vroeger in grotten woonden en nog steeds huizen van steen bouwen. Het tweedimensionale werk dat ik in dit project heb gemaakt, stimuleert het het zien. 

Dit jaar wil ik meer tactiel werk toevoegen door middel van sculpturen. 

insituart all atoms 3.png
schuurwebsfb.png

All Atoms II

InsituArtRoom (19).jpeg
ogenwebsitefb.png

All Atoms III

Pas de deux
All Atoms
Beatle

Vulnerable

Vunerable
Little kids, Big dreams

Little Kids, Big Dreams

Little Kids, Big Dreams is een video over het ontstaan van dromen.   Waar de atomen niet samenklonteren in vormen is er ruimte voor golven van licht en geluid, gedachten en dromen.

De toekomst begint met dromen; kinderen kunnen nog dromen over het onmogelijke. Zonder dromen zouden veel dingen niet ontwikkeld of ontworpen zijn. Dit is het uitgangspunt voor de animatie die we hebben gemaakt. Tijdens het maken van de animatie van Little Kids, Big dreams, vroegen we kinderen om ons te vertellen over hun toekomstdromen. Wij hebben deze dromen tot leven gebracht in het heelal en vanuit daar naar de aarde en de kinderen gebracht in de hoop dat zij met deze dromen vorm zullen geven aan nieuwe ideeën en verbeteringen voor het welzijn van de aarde.

 

Als kunstenaar vind ik het belangrijk om werk te maken dat mensen bewust maakt van wat er om hen heen gebeurt. We hebben deze video meerdere keren aan kinderen en volwassenen getoond en hebben gemerkt dat kinderen het meestal meteen snappen en  volwassenen meer uitleg nodig hebben. Ik wil mensen uitdagen om hun droom te volgen in plaats van de rijkste persoon op het kerkhof te worden (tenzij dat jouw droom is). Want negen van de tien keer draagt ​​een passie bij aan het welzijn van samenleving. Ik heb geleerd dat dit mensen meer voldoening geeft. 

Amy Husken (media vormgever) heeft me geholpen met de daadwerkelijke uitvoering van het idee. Zonder haar waren verschillende dingen niet mogelijk geweest.

Little Kids, Big Dreams

bottom of page