top of page

Elisabeth Veerbeek

Abstracte expressionisme

IMG_20210805_173648_1[2812]_edited_edited.webp

Elisabeth Veerbeek

Abstracte kunst

Kunst als uitdrukken van bevrijding.

Toen ik op 21-jarige leeftijd begon aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, hielp schilderen me om een ​​nerveuze energie te kalmeren, die ik vaak ervaarde toen ik opgroeide. Ik voelde dingen, die ik niet kon plaatsen waardoor ik mezelf moeilijk kon begrijpen. 

 

Al schilderend dook ik in mijn innerlijke werkelijkheid om mezelf te vinden en uit te drukken wat ik vond. In mijn kunst geef ik uitdrukking aan het voortdurende proces van groei, van bevrijding en bekrachtiging van de ziel. Intuïtie, ontdekken en experimenteren zijn cruciaal in mijn artistieke proces.

 

Fysiek speelt een grote rol bij het componeren van mijn werk. Terwijl ik volledig aanwezig ben, laat ik mijn gebaren een bevrijdende en kleurrijke energie op mijn canvas overbrengen. Ik breng acrylverf aan met een reeks onconventionele gereedschappen en penselen die variatie in vorm, beweging en textuur brengen. Ik wil dat mijn kunst gevoel oproept, je een ervaring van je eigen ziel geeft, zonder enig oordeel. De ziel is waar de magie plaatsvindt tussen jou en mijn kunst, tussen jou en de eeuwigheid.

Wil je een schilderij van Elisabeth aanschaffen, dan kan dat via het contactformulier. Reproducties van haar werk zijn te bekrijgen via de webshop.

bottom of page