top of page
image00009.jpeg

Heidy Masman

Kunstschilder

IMG_1869.jpg

Heidy Masman

Kunstschilder

Op experimentele, intuitieve manier ga ik te werk in het creatieve proces. Ik laat me verrassen door de steeds veranderende uitkomsten totdat ik vind dat het werk af is. Soms valt een detail op, soms roept het een associatie op. Een enkele keer krijgt het werk iets landschappelijks. Door laag over laag te werken met verschillende materialen en technieken laat ik mijn beeldtaal zien op papier, doek of paneel. Inspiratie komt uit het onderbewuste, maar ik ontdek in de werken ook mijn liefde voor de natuur, verweerde materialen, texturen en ornamenten.

In het verleden was mijn werk meer impressionistisch, soms realistisch. In de loop van de tijd ben ik steeds op zoek geweest naar een eigen beeldtaal. Door intuitief te werken ga ik meer uit van het materiaal; verf, papier, krijt, potlood, fineliner en druksels. Er ontstaat iets vanwaaruit ik verder ga. Het is een ‘bevrijdende’ manier van werken waarin een compositie groeit en als ‘vanzelf’ ontstaat, zonder vooropgezet plan. Eigenlijk loopt het synchroon aan het leven zelf; elk moment krijgt je leven vorm door bepaalde keuzes die je al dan niet bewust maakt.

image00003.jpeg

Wil je het werk van Heidy Masman aanschaffen, ga dan naar de webshop. Wil je een reproductie van haar werk aanschaffen, dan kan dat hier. 

In beide gevallen word je doorgezet naar de webshop van de drukkerij.

bottom of page