top of page
Zoeken

"Kunst als spiegel: Hoe de identiteit van een organisatie tot uiting komt in haar kunstwerken"

Bijgewerkt op: 13 mrt.

Bij binnenkomst de bezoekers onderdompelen in de missie en visie van je bedrijf en mensen direct meenemen in de waarden en normen, de bedrijfscultuur en de doelstellingen van de organisatie is een manier om in één indruk alles over je bedrijf vertellen. Dat is wat een goede uitstraling kan doen.


Met de juiste uitstraling definieer je hoe je op visueel gebied een indruk wilt achterlaten. Het omvat de kenmerkende eigenschappen, emoties en gevoelens die worden opgeroepen door de manier waarop het bedrijf zich presenteert, bijvoorbeeld via kleuren, stijl, kunst, vormgeving en taalgebruik. Door een bewuste en consistente uitstraling te creëren, kan een bepaald imago of een specifieke boodschap gecommuniceerd worden naar de bezoeker van de organisatie.


Een sterke uitstraling draagt bij aan het creëren van een positieve indruk, een bepaalde expertise of service gerichtheid.

Uitstraling en identiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Een consistente uitstraling helpt om de identiteit van de organisatie duidelijk te communiceren en te versterken. Door de uitstraling af te stemmen op de identiteit van de organisatie, wordt het voor bezoekers duidelijk waar de organisatie voor staat en wat men kan verwachten. Dit helpt om de relatie tussen de organisatie en haar doelgroep te versterken en de loyaliteit van de bezoekers te vergroten.

Een bewuste en consistente uitstraling helpt ook om de organisatie te onderscheiden van haar concurrenten. Door een unieke en herkenbare uitstraling te creëren, kan de organisatie zichzelf positioneren als anders dan anderen en daarmee de aandacht trekken van potentiële bezoekers.


Kunst kan een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de identiteit van een organisatie.

Kunstwerken, zoals schilderijen, beeldhouwwerken en andere creatieve uitingen, kunnen een krachtig middel zijn om de waarden, doelen en persoonlijkheid van een organisatie te communiceren.

Door de creative expressie brengt kunst de communicatie op gang over gemeenschappelijke belangen en verwachtingen zonder dat er woorden aan te passen komen. Kunst is een krachtig middel, dat helpt de verbinding te leggen met bezoekers van je bedrijf en een gevoel te ontwikkelen over bedoelingen, die jij als organisatie hebt. Kunst kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de geschiedenis en tradities van een organisatie te tonen, haar unieke kenmerken en prestaties te vieren, of haar toekomstvisie en doelen te verbeelden.

Met kunst kan de organisatie naar buiten toe haar merkidentiteit versterken. Met kunst is het mogelijk om een boodschap over te brengen of maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Kunstwerken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om sociale of milieuproblemen aan te kaarten, of om te laten zien dat de organisatie waarde hecht aan inclusie en diversiteit. Daarnaast kan, door kunstwerken te tonen die passen bij de identiteit van de organisatie, een gevoel van verbondenheid en trots onder medewerkers worden gecreëerd.


Als kunst de spiegel van je bedrijf is, welke kunst zou jij dan ophangen in jouw bedrijf?

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page