top of page
InsituArtRoom (11).jpeg

Realistische kunst

Rob de Vries

rob_de_vries.jpg

Rob de Vries

Realistische kunst

En nu, Fotorealistische kunst met een vleugje nostalgie

Ik ben al gefascineerd door het Fotorealisme sinds eind jaren 70.
Ik weet het nog goed, ik zat in het examenjaar van de middelbare school en had tekenen en kunstgeschiedenis als examenvak.

In het kunstgeschiedenis boek zag ik een afbeelding van een schilderij van een Airstream, zo'n glimmende Amerikaanse caravan.

Ik was verbijsterd, ik had zoiets nog nooit gezien. Ik dacht bij mijzelf "er zijn dus kunstenaars die schilderijen maken die precies op foto's lijken".

Dat wilde ik ook...

In de tussentijd

Ik was al zo lang als ik mij kan herinneren aan het tekenen en schilderen en iedereen vond dat ik dat zo goed kon en raadde me aan om naar de Grafische school te gaan. Dat heb ik gedaan maar echt veel tekenen en schilderen deed ik daar niet. Wel was het een geweldige tijd waar ik vriendschappen voor het leven gesloten heb en heel belangrijk, nauwkeurig heb leren werken. Want nauwkeurig moet je wel zijn als je Fotorealistisch wil schilderen en over een eindeloos geduld beschikken.

 

Rob schildert hoofdzakelijk in olieverf. Wil je een schilderij bestellen, dan kan dat door het contactformulier in te vullen. Er zijn ook reproducties van zijn werk te koop. Ga daarvoor naar de webshop op klik hier.

bottom of page